lørdag den 15. december 2012

Svampetærte med salvie

Svampetærte med salvie

Grovtærtebund:
80g grahamsmel
80g hvedemel
100g kvark/ fraiche 6%
1tsk. groft salt
50g olie/flydende becel

Alle ingredienser kommer i en skål og røres sammen.
Smør tærte fad og fordel dejen heri. Skub dejen rundt i hele formen.
Prik dejen med en gaffel. Bages i 210 varm ovn i 25min.

Fyld: (oprindeligt fra Arla´s Svampepie med hytteost)
1 bagekartoffel
3spsk. smør
250g blandede svampe
250g brune champignon
2 fed hvidløg
1 løg
evt. 500g kylling filetter
250g hytteost
75g revet ost
Salt og friskkværnet peber
Frisk salvie

Skræl kartoffel og skær i meget tynde skiver. Kom 1spsk. smør på en pande, sauter kartoffelskriverne på panden ved svag varme (de er færdige, når kartoffelskiver mister deres "råhed".
Steg finthakket løg og steg dem kort på panden, steg evt. kyllingfilleterne færdog på panden.
Rens svampene og hak dem groft. Kom alle svampene på en varm, men tør pande til de er "piftet". Hæld væden fra. Kom 1 spsk. smør på panden og pres hvidløgsfeddene heri. Lad dem stege i 2 min.
Fordel kartoffelskiverne, svampe, hytteost, evt. kyllingfilletter i tærten, drys med revet ost, kværn salt og peber udover og drys hakket salvieblade udover.
Bages i ca. 15. min - server med lidt friske salvieblade

Ingen kommentarer:

Send en kommentar