lørdag den 15. december 2012

Frisk rødkålssalat

Frisk rødkålssalat:
(fra Sæson for god smag -rødkålssalat med frisk og tørret frugt)


1/4 rødkål (eller mindre alt efter størrelsen)
1spsk olivenolie
2spsk rødvins- eller hvidvinolie
1 rødløg
100g friske dadler
2 æbler (cox orange eller pigeon -hvertfald et fast og let syrligt æble)
Friske brombær og blåbær
50g hasselnødder

Snit rødkålen fint og kom den i en stor skål, vend den i oliverolie og rød/hvidvinseddike.
Skær rødløg i smalle både og vend dem i salaten.
Skær dadlerne i små både og fjerne stenen og kom i salaten.
Skær æblerne i mindre både og fjern kernehus. Drys  over salaten, (ikke vend) så de ikke tager farve fra rødkålen.
Skyl de friske bær og drys over salaten
Rist hasselnødderne på en varm pande, så skallerne falder af. Tør resten af skallerne af ved at gnuppe demaf i et viskestykke. Hak nødderne og drys over salaten.


Lækker smagfuld salat, som passer godt til fx andebryst, mørbrad eller lign.
Rigtig lækkert pift til den lidt tunge og fede julemad :)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar