tirsdag den 6. september 2011

Skovbær mousse

200-300g frosne skovbær (det er en smags sag med mængden)
50-100g sukker (afhængig af hvor "frisk" syrlig smag man kan lide eller ikke lide)
2plader husblas

2,5 dL pislefløde

Skovbær (og sukker) kommes i gryde, bringes i kog i ca. 2 min, hvor de moses.
Husblassen lægges i koldt vand i 5 min.
skovbærene kommes op i en si og fyldet moses igennem sien, så man slipper for kernerne.
Husblassen kan kommes direkte i den varme skovbær masse og røres ud (eller smeltes over vandbad og røres i).
kommes i en skål til afkøling.
Den kolde skovbærgele kommes i piskeskål og piskes kort, fløden tilsættes og piskes sammen, OBS hold øje under piskningen for det kan lige pludselig gå hurtigt! (jeg plejer at stoppe røremaskinen inden fløden er blevet helt stift og piske den færdig med håndkraft, så jeg har styring over konsistensen og at den IKKE skiller. Så er skovbær moussen klar til at blive fyldt i en kage på ca 22-24 i diameter.








Ingen kommentarer:

Send en kommentar