fredag den 30. december 2011

Islagkage opskift

Islagkage opskift:



Marcipanbund:
125g smør
125g sukker
125g marcipan
3 æg
2 spsk. hvedemel

Jordbær is:
300g frosne jordbær (andre bær kan også anvendes)
50g flormelis
4 past. æggeblommer
3,5dL piskefløde

Marengsbund:
100g marcipan
100g flormelis
2 æggehvider

Nougat/hasselnødde is:
50g hasselnødder
100g blød nougat
2 past. æggeblommer
75g flormelis
5dL piskefløde


Marcipanbund:
Smør, marcipan og sukker røres blødt sammen
Røres sammen til en ensartet masse
Sammenpiskede æg til sættes et ad gangen
(husk at rør rester ned af skålens kant med dejskaber hver gang)
Mel tilsættes og røres i
Røres sammen til en ensartet masse
Massen kommes i smurt og meldrysset springform.
Bages i ovnen på 175 grader i ca 25min. til den er lys gyldenbrun
Afkøler på rist.

Jordbær is:.
De frosne jordbær blendes også sammen med flormelis og æggeblommer.
Piskefløden piskes til flødeskum og bærmassen vendes i til en ensartet masse.
 
Marzarinbunden placeres i bunden af springformen (tip: kom plasticfilm i bunden af springformen, så den kan dækkes rundt om iskagen) og jordbærismassen kommes ovenpå og formen kommes i fryseren. OBS isen skal være i fryseren til den er fast (ikke helt frossen), så næste bund og islag kan påføres.

Marengsbund:
Marcipan og flormelis blendes sammen til en ensartet blanding
Æggehvider piskes helt stive, tilsæt resten af flormelissen
Den smuldrede blanding tilsættes de sammenpiskede æggehvider til en ensartet masse.
De smøres med dejskraber på et stk bagepapir (tip: tegn omrids fra springform tegnes på bagepapiret)
Bages i ovnen ved 125 grader i ca. 1time til den er lys gyldenbrun og afkøler på rist.
Nougat/hasselnød is:  
De finthakkede hasselnødder ristes tørre på panden (OBS de skal ikke ristes så længe at de skiftes farve)
Nougaten varmes i gryde ved svag varme og de ristede hasselnødder tilsættes.
Æggeblommer og flormelis piskes hvide.
Piskefløde piskes til flødeskum og vendes i æggemassen sammen med nougatmassen.
Røres til en ensartet masse.
 
Marengesbunden lægges ovenpå jordbærisen og nougat/hasselnød ismassen fyldes oven på, filmen pakkes tæt ned på ismassen og kommes i fryseren til næste dag.
 
Islagkagen tages op 15min før servering.
Islagkagen skæres ud i passende stykker
og dekoreres med frisk frugt, chokoladesauce, chokolade dekorationer
eller lige som her med stjerner af lys chokolade.
 
 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar