fredag den 30. december 2011

Islagkage "how-to-do"

Islagkage "how-to-do"
Smør, marcipan og sukker røres blødt sammen

Røres sammen til en ensartet masse

Sammenpiskede æg til sættes et ad gangen
(husk at rør rester ned af skålens kant med dejskaber hver gang)

Mel tilsættes og røres i

Røres sammen til en ensartet masse

Massen kommes i smurt og meldrysset springform.
Bages i ovnen på 175 grader i ca 25min.

Voila; den færdige marzarin bund, lys gyldenbrun
Afkøler på rist.

Jordbær isen forberedes:.

De frosne jordbær blendes også sammen med flormelis og æggeblommer.
Piskefløden piskes til flødeskum og bærmassen vendes i til en ensartet masse.

Marzarinbunden placeres i bunden af springformen (tip: kom plasticfilm i bunden af springformen, så den kan dækkes rundt om iskagen) og jordbærismassen kommes ovenpå og formen kommes i fryseren. OBS isen skal være i fryseren til den er fast (ikke helt frossen), så næste bund og islag kan påføres.

Næste bund forberedes:

Marcipan og flormelis blendes sammen

Til en ensartet blanding

Æggehvider piskes helt stive, tilsæt resten af flormelissen

Den smuldrede blanding tilsættes de sammenpiskede æggehvider til en ensartet masse.
De smøres med dejskraber på et stk bagepapir (tip: tegn omrids fra springform tegnes på bagepapiret)
 og bages i ovnen ved 125 grader i ca. 1time.

Voila; marengesbunden er lys gyldenbrun og afkøler på rist.


Nougat/hasselnød isen forberedes:  

De finthakkede hasselnødder ristes tørre på panden (OBS de skal ikke ristes så længe at de skiftes farve)

Nougaten varmes i gryde ved svag varme og de ristede hasselnødder tilsættes.

Æggeblommer og flormelis piskes hvide, hvori piskefløde,
der er piskes til flødeskum vendes i sammen med nougatmassen
Røres til en ensartet masse.

Marengesbunden lægges ovenpå jordbærisen og nougat/hasselnød ismassen fyldes oven på, filmen pakkes tæt ned på ismassen og kommes i fryseren til næste dag.


Islagkagen tages op 15min før servering.
Islagkagen skæres ud i passende stykker
og dekoreres med frisk frugt, chokoladesauce, chokolade dekorationer
 eller lige som her med stjerner af lys chokolade.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar