lørdag den 2. februar 2013

Blødende Chokoladekage

Blødende Chokoladekage

Vi fik gæster lørdag aften og ville prøve noget nyt, så valget faldt på uhmmm "Blødende Chokoladekage"


Opskrift: (12 stk.)

200g mørk chokolade 70%
200g smør
160g mel
160g flormelis
4g bagepulver
5æg

Chokoladen hakkes goft og smørret skæres i firkanten og smeltes over vandbad.
Mel, flormelis og bagepulver sigtes.
Når chokolade og smør er smeltet og rørt til ensartet masse røres melblandingen i og røres helt ud i chokaldemassen.
Æg røre i et ad gangen til de alle er tilsat.
Dejen kommes i smurte muffinsform (silikoneforme foretrækkes, da kagen er nemmere at få ud af dem). OBS de hæver, så formen skal ikke fyldes helt op.
De sættes i en forvarmet ovn på 230 og bages i 8-10min. 9min er perfekt i min ovn :)
Kagen hviler kort, anrettes og serveres straks




Jeg serverede dem med vanilie is, friske blåbær og et drys af hakket usaktede pistacienødder


De var virkelig super lækre, lune, sprøde og flydende indeni :)

3 kommentarer:

  1. bliver nødt til at sørge om de æg der kommer i denne kage ikke skal være past. æg ???
    spørger fordi kagen er jo ikke gennembagt dvs at æggene heller ikke er gennemvarmet og der kan derved være risiko for samonella.
    Ja bliver altså nødt til at spørge .....vil så nødigt at nogen bliver syge pga manglende omtanke...

    SvarSlet
    Svar
    1. Jeg ved det er et meget sent svar og du nok ikke kan bruge det til noget nu, men kage kan godt være bagt og stadig være flydende, derfor er der ingen risiko for salmonella :)

      Slet
    2. Og tak for dit svar -jeg er ked af at jeg slet ikk har set spørgsmålet for land tid siden 🙊🙉
      Kh Anne

      Slet