søndag den 8. januar 2012

Pita -nem opskift

Opskrift på hjemmelavede pitabrød: (8-12 stk.)

1/2 pk. gær
3dL lunken vand
1 spsk olie
2 tsk. grovt salt
1 spsk. rørsukker
1dL grahamsmel
7dL hvedemel

Gæren røres ud i den lunkne vand,
olie, salt og sukker tilsættes,
Melet røres i lidt ad gangen,
Røres længe, til dejen er glat og smidig
Hæver tildækket i skålen i 1time.
Tænd ovnen på 250 grader
Del dejen i 8-12 stykker, rulles flade runde brød (diameter 12cm)

Hæves i 15min. på bageplade beklædt med bagepapir 
Bag pitabrødene i 6-8 min midt i ovnen., brødene puffer op og bliver lysebrune.
Afkøler på bagerist.

Serveres med valgfrit fyld, her med blandet grønt, æg og rørt tun.



5 kommentarer:

  1. Hej Anne
    Har lige bagt dine pitabrød til aftensmad i dag :-) De var super gode! Bestemt ikke sidste gang de bliver lavet herhjemme :-)
    Knus Lisa

    SvarSlet
  2. Hej Lisa.
    Hvor godt :) Synes oz de er gode og nemme :)
    Du sku næste oz prøve at lave doughnuts, de er oz et hit :)
    Klem

    SvarSlet
  3. Det må jeg prøve en dag :-)

    Rigtig fin side du har fået lavet - spændende at gå på "opdagelse" herinde ;-)

    SvarSlet
  4. Hej, kan disse godt laves en dag før og ville smagen samt "friskheden" være det samme?

    SvarSlet
  5. Jeg vil også gerne høre, om de ka bages dagen før. 😀

    SvarSlet