Opskriften er udarbejdet af Mahmood Hussein fra Tandoori Masala
Denne opskift giver 8-10stk. naanbreads.
Ingredienser
2 1/2 dl. sødmælk
1 tsk. sukker
12 g. gær
2 1/2 dl. yoghurt naturel
2 tsk. salt
1 æg
3 spsk. olie
Ca. 400 g. hvedemel
2-3 spsk. smeltet smør til pensling
1 tsk. sukker
12 g. gær
2 1/2 dl. yoghurt naturel
2 tsk. salt
1 æg
3 spsk. olie
Ca. 400 g. hvedemel
2-3 spsk. smeltet smør til pensling
1. Rør gæren sammen med mælk, sukker og salt
2. Tilsæt yoghurt, æg, olie og hvedemel og rør til dejen er blød og akkurat slipper skålen
3. Lad dejen hvile 2 timer
4. Varm ovn og bageplade op på midterste rille til 230 grader
5. Slå dejen ned og del den i 8-10 boller
6. Tryk bollerne let flade og rul hver bolle ud på et melstrøet bord til et tyndt aflangt brød på ca. 20x10 cm
7. Ryst overskydende mel af, pensl med smeltet smør og bag brødene i ovnen i 10-12 minutter
2. Tilsæt yoghurt, æg, olie og hvedemel og rør til dejen er blød og akkurat slipper skålen
3. Lad dejen hvile 2 timer
4. Varm ovn og bageplade op på midterste rille til 230 grader
5. Slå dejen ned og del den i 8-10 boller
6. Tryk bollerne let flade og rul hver bolle ud på et melstrøet bord til et tyndt aflangt brød på ca. 20x10 cm
7. Ryst overskydende mel af, pensl med smeltet smør og bag brødene i ovnen i 10-12 minutter
Det smørpenslede naan-brød er et must til indisk mad især til Butterchicken og Pilau rice, men fungerer også rigtig godt som tilbehør til en god dansk suppe.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar