fredag den 28. juni 2013

Spelt Bagels

Hjemmelavede Spelt Bagels


Ingredienser:

3dL lunkent vand
25g gær
1spsk olie
1spsk sukker
1tsk salt
1æg
200g speltmel
350g hvedemel (det skal, der vist eksperimenters med næste gang)

Fremgangsmåde:
Rør gæren ud i det lunke vand, tilsæt olie, salt, sukker og æg.
Rør speltmel i, rør hvedemel i lidt ad gangen til dejen er glat og kan æltes. Ælt den grundigt med røremaskinen. Stilles til hævning i 30-40min. med film over.
Tril dejen til en pølse, del dejen i 12 stk. Tril hver stykke til en pølse, der samles til en ring, OBS glat samlingen. Hæver på bageplade i 15min.
En stor gryde med vand bringes i kog, 2-3 ringe koges ad gangen i 1min. Lægges på bagepladen, pensles og drysses evt med kerner.
Bages midt i en forvarmet ovn på 200 grader i 20-25min. til de er let gyldne.
(De er vældig fryseegnet)








Uhmm, super lækre :)









Ingen kommentarer:

Send en kommentar