Opskrift: Indisk Butterchicken med Pilau rice
Opskriften med Butterchicken er af Mahmood Hussein fra Tandoori Masalasom jeg har ændret lidt og her er min udgave:
Ingredienser, Butterchicken:
4 kyllingebryster uden skind eller 500g kylling inderfiletterMarinade:
2 tsk. gurkemeje
1 tsk. chili
1 tsk. stødte korianderfrø
1 fed knust hvidløg
1/2 spsk. hakket ingefær
Lidt limesaft
Lidt eddike
Salt
3 spsk. olie
1 dl. græsl yoghurt
Sauce:
50 g smør
2 fed hvidløg
1 spsk. finthakket ingefær
1 1/2 tsk. stødt chili (stærk udgave) 1/2 tsk. stærk chili (mild udgave)
2 tsk. garam masala
3 tsk. paprika
2 1/2 dl. tomat-bouillon (tomatpure rørt op i kogt vand med hønsebouillon)
2 1/2 dl. piskefløde
Fremgangsmåde:
2. Smør kødet med citron og eddike, skær kødet i mundrette stykker og vend det i marinaden, hvor yoghurt er rørt i. Lad kødet marinere i min. 1 time eller natten over i køleskabet.
3. Steg kødet på i ovnen på bagepapir i en varm ovn ved 220 grader i 20-25 minutter. Dryp af og til med klaret smør og vend kødet halvvejs under stegningen.
4. Til saucen sauteres hvidløg og krydderier let i smørret, uden at det tager farve.
Tilsæt kødet og vend godt rundt
5. Hæld bouillon og fløde i gryden og kog, til saucen tykner. Smag til :)
450g basmati ris
1 finthakket mellemstort løg
smør
4 bælg kardemomme*
8 stilke kryddernelliker*
1 stang tørret kanelstang*
1 knivspids safran tråde
2 laurbærblade
(*Tip: man kan købe krydderiblanding til Glögg i fx Rema1000, hvor kanel, kardemomme og nelliker er i, man skal bare huske at tage appelsinskal fra :) )
600ml hønsefond
salt
Fremgangsmåde:
1. Basmatirisene skylles rene i koldt vand, risene skylles indtil vandet er klart. Lad risene trække i koldt vand i en halv time.
2. Steg løg i smør i ca 5 minutter, indtil bløde.
Tilsæt krydderier, safran og laurbærblade og kog i et par minutter mere.
Krydderierne vil give en fantastisk duftende smag til risene.
3. Tilsæt ris og rør, indtil kornene er belagt i smør, tilføj hønsefond. Bring det i kog, tilsæt salt og dæk til tætsluttende låg.
4. Sluk for varmen ned lav og lad det koge i 10 minutter, før du slukker for varmen.
Lad risene hvile et kvarter før servering (med eller uden de hele krydderier -det er en smagsag).
Server de lækre velsmagende ris som tilbehør til den meget smagfulde indiske butterchicken sauce, husk også Naan bread -super lækre at dyppe i saucen.
3. Steg kødet på i ovnen på bagepapir i en varm ovn ved 220 grader i 20-25 minutter. Dryp af og til med klaret smør og vend kødet halvvejs under stegningen.
4. Til saucen sauteres hvidløg og krydderier let i smørret, uden at det tager farve.
Tilsæt kødet og vend godt rundt
5. Hæld bouillon og fløde i gryden og kog, til saucen tykner. Smag til :)
Ingredienser, Pilau rice:
Opskriften med Pilau rice er fra The Nation's Favourite Food
450g basmati ris
1 finthakket mellemstort løg
smør
4 bælg kardemomme*
8 stilke kryddernelliker*
1 stang tørret kanelstang*
1 knivspids safran tråde
2 laurbærblade
(*Tip: man kan købe krydderiblanding til Glögg i fx Rema1000, hvor kanel, kardemomme og nelliker er i, man skal bare huske at tage appelsinskal fra :) )
600ml hønsefond
salt
Fremgangsmåde:
1. Basmatirisene skylles rene i koldt vand, risene skylles indtil vandet er klart. Lad risene trække i koldt vand i en halv time.
2. Steg løg i smør i ca 5 minutter, indtil bløde.
Tilsæt krydderier, safran og laurbærblade og kog i et par minutter mere.
Krydderierne vil give en fantastisk duftende smag til risene.
3. Tilsæt ris og rør, indtil kornene er belagt i smør, tilføj hønsefond. Bring det i kog, tilsæt salt og dæk til tætsluttende låg.
4. Sluk for varmen ned lav og lad det koge i 10 minutter, før du slukker for varmen.
Lad risene hvile et kvarter før servering (med eller uden de hele krydderier -det er en smagsag).
Server de lækre velsmagende ris som tilbehør til den meget smagfulde indiske butterchicken sauce, husk også Naan bread -super lækre at dyppe i saucen.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar