Broccolisuppe -super nem, sund og lækker
Opskirft (fra Tv2 godmorgenTV med Gorm)
1 stor buket broccoli
3 skalotte løg
2 fed hvidløg
Et par spsk.
olivenolie
2spsk cremefraiche (Gorm brugte gedeost, men det er ikke lige os)
1 liter hønsebouillon
(eller grøntsagsbouillon)
En god dusk persille
Salt og peber
Lidt hakkede peanuts
som pynt
Skyl og skær broccoliens buketter af. Skær broccoliens stok i tern.
Steg broccoliens
tern sammen med løg og hvidløg i skåret i grove tern. Det må ikke branke, det
skal bare varmes igennem.
Hæld bouillon over
og lad det koge op.
Tilsæt broccoli
buketterne og persillen (gem evt. et par stykker til pynt) og lad det koge i 1
minut.
Blend nu hele
herligheden sammen med gedeosten og smag til med salt og peber.
Server med det samme
pyntet med hakkede peanuts, grofthakket rå broccoli og et stænk olivenolie +
evt. lidt citronsaft.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar